Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Barszcz biały 500ml
naturalny, prosty skład, bez konserwantów
Lekko kwaskowata pyszność z polskiego stołu...
Nie został poddany procesowi pasteryzacji, jest naturalny i zawiera korzystne dla organizmu bakterie fermentacyjne. Konsystencją, zapachem i kolorem przypomina żurek, ale jego smak jest delikatniejszy. Nie zawiera żadnych dodatków, konserwantów czy zagęszczaczy - dostajecie samo zdrowie.
Zakwas jest wyrabiany tradycyjną metodą w małym, lokalnym gospodarstwie. Powstaje według klasycznej receptury z lokalnych warzyw, płatków, mąk i przypraw. Kisi się go 2-3 dni w 160-litrowych beczkach, a na koniec rozlewa do najzdrowszych, szklanych butelek. Cały proces jest naturalny, przebiega pod cierpliwymi rękami wytwórcy, który ma ogromne zamiłowanie do swojej pracy. Daje to gwarancję bardzo wysokiej jakości tego, co trafia na Wasz stół.
Do 1,5 l wrzącego wywaru z mięsa lub grzybów wlejcie 0,5 l zakwasu. Gotujcie 2 minuty i doprawcie do smaku.
Woda, mąka żytnia, płatki owsiane, świeży czosnek
Powstały osad jest naturalnym zjawiskiem.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://jasiowapiwniczka.pl/