Certyfikat
Nie
Powiat Lubaczowski / Gmina Stary Dzików
Cena:
Olej przyczynia się do obniżenia poziomu trójglicerydów we krwi, wpływa korzystnie na poziom cholesterolu. Stosowanie oleju z orzechów włoskich przynosi wiele korzyści osobom z problemami ze strony układu trawiennego, usprawnia pracę jelit. Duża zawartość kwasów omega-3 w oleju przekłada się na łagodzenie stanów zapalnych. Świetnie sprawdza się w kuchni jako dodatek do sałatek, do kapusty kiszonej.
SKŁADNIKI OLEJU
Olej tłoczymy z orzechów pochodzących z polskich sadów znajdujących się w naszych okolicach
TŁOCZENIE OLEJU
Bity olej jest metoda tradycyjna dla naszego regionu. Ziarno orzecha poddaje się rozdrobnieniu, delikatnym nawilżeniu i jest podgrzewane, za pomocą prasy hydraulicznej jest wyciskane. Prasa hydrauliczna pozwala na dokładne ustalenie ciśnienia wyciskania, co pozwala ograniczyć temperaturę wyciskanej miazgi i dodatnio wpływa na smak i zapach oleju. ta metoda wydobywa smak i zapach oleju.
TERMIN PRZYDATNOŚĆI I PRZECHOWYWANIE
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji. Olej należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu najlepiej w lodówce.
DOSTĘPŃOŚĆ I WYSYŁKA
Olej jest zawsze świeży, ponieważ nie tłoczymy dużych ilości.
Nasze oleje wysyłamy od poniedziałku do środy tak, aby nie spędzały w transporcie weekendów tylko jak najszybciej ocierały do klientów.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://oliviak.pl/