Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale

Sałata z fenkułem

Certyfikat

Certyfikat

Tak

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Tak

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Żyznów

Powiat Strzyżowski / Gmina Strzyżów

Produkt pochodzący z naszego certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego znajdującego się na Pogórzu Strzyżowskim w Beskidzie Niskim.

Jest to produkt mało przetworzony, pasteryzowany. Pokrojone fenkuły z dodatkiem marchewki podgotowuje się w kąpieli z octem winnym, a następnie przekłada do słoika i zalewa olejem rzepakowym z przyprawami (sól, pieprz, tymianek, nać selera, papryka ostra). Wyczuwalny delikatny posmak anyżu, kwaskowate i słodkie.

Fenkuł to doskonałe źródło potasu i miedzi, a także witamin, takich jak witamina A, witamina C, witamina D, witamina B6, witamina B12, witamina K, kwas foliowy, tiamina i ryboflawina.

Artykuły

Panele dyskusyjne