Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale

Sery podpuszczkowe

Mlekomat Dynów

Mlekomat Dynów

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Dynów

Powiat Rzeszowski / Gmina Błażowa

Mamy dla Państwa nową ofertę serów podpuszczkowych wyprodukowanych z naszego mleka i w naszym

gospodarstwie.

Co to jest ten ser podpuszczkowy?

Ser podpuszczkowy – to ser, który powstaje w naszym gospodarstwie ze świeżego, pełnego mleka ścinanego poprzez dodawanie do niego podpuszczki. Do produkcji sera tego typu wykorzystujemy podpuszczki mikrobiologiczne dzięki temu nasze sery z powodzeniem mogą być konsumowane przez wegetarian . Mleko po ścięciu przechodzi kolejnych kilka etapów produkcji, co nazywamy dojrzewaniem sera. W zależności od tego, jak długo trwa dojrzewanie sera oraz jak przebiega proces obróbki skrzepu powstają różne jego rodzaje. Każdy z nich charakteryzuje się innym smakiem, twardością czy kolorem. Dzięki temu każdy z nas może znaleźć ser podpuszczkowy, który będzie idealnie odpowiadał jego potrzebom.

Formularz kontaktowy

Artykuły

Panele dyskusyjne