Certyfikat
Tak
Powiat Strzyżowski / Gmina Strzyżów
Skład: 100% mąka orkiszowa ekologiczna pełnoziarnista
Dostępne rodzaje:
Tagliatelle - Muszelka - Le caserecce (zdięcja nr 3) - Torchietti (zdięcja nr 4) polecany z sosem lub pesto.
Łazanki - Gnocco Sardo (malutka muszelka; zdięcja nr 5) idealny do zup.
Produkt pochodzący z naszego certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego (PL-EKO-01) znajdującego się na Pogórzu Strzyżowskim w Beskidzie Niskim.
Nasz makaron produkowany jest wyłącznie z wysokiej jakości składników pochodzących z naszego gospodarstwa rolnego: ZBOŻA są produkowane bez użycia sztucznych środków chemicznych, z użyciem naturalnych nawozów (z naszego gospodarstwa tzw. obieg zamknięty).
Tworzenie makaronu odbywa się dzięki matrycom z brązu, które zwiększają jego porowatość i szorstkość, a co za tym idzie - zdolność zatrzymywania na sobie przypraw i sosów. Makaron jest również grubszy i bardziej treściwy, dzięki czemu może stać się bohaterem dania o niepowtarzalnym smaku!