Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Chrzan pospolity, a konkretnie korzeń tej rośliny, znalazł zastosowanie nie tylko w kuchni jako dodatek do świątecznego jajka czy pieczonego mięsa, lecz także - ze względu na swoje właściwości lecznicze - jako naturalny środek na różne dolegliwości.
Obecnie chrzan jest kojarzony przede wszystkim jako dodatek, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tymczasem chrzan ma bardzo szerokie zastosowanie - podaje się go do zimnych mięs, wędlin, ryb w galarecie, do gorących mięs gotowanych, np. do sztuki mięsa, wołowiny peklowanej, grillowanej kiełbas, czy jako dodatek do kanapek itp.
Chrzan z żurawiną jest nieco łagodniejszy niż nasz chrzan bez dodatków, ale też potrafi wycisnąć łzy:) Dodatek żurawiny nadaje mu lekkiego kwaskowato - słodkiego posmaku, idealnie będzie się komponował z rozmaitym mięsiwem.
Nasz chrzan jest naturalny i nie posiada żadnych dodatkowych szkodliwych substancji, konserwantów itp. Robiony ręcznie, smakuje jak za dawnych lat.
Pamiętajcie! Naturalnym zjawiskiem jest ciemnienie chrzanu, jednak zupełnie nie traci on przy tym ani smaku, ani właściwości zdrowotnych! Żeby temu zapobiec, proponujemy trzymać go w lodówce.
korzeń chrzanu (50%), żurawina (21,5%), cukier, woda, olej rzepakowy, sok z cytryny, ocet jabłkowy, sól
Produkt pasteryzowany.
Przechowujcie go w suchym i chłodnym miejscu, a najlepiej w lodówce. Po otwarciu - zawsze w lodówce.