690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Chrzan tarty z żurawiną 190g

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Rymanów

Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów

Chrzan pospolity, a konkretnie korzeń tej rośliny, znalazł zastosowanie nie tylko w kuchni jako dodatek do świątecznego jajka czy pieczonego mięsa, lecz także - ze względu na swoje właściwości lecznicze - jako naturalny środek na różne dolegliwości.

  • ZASTOSOWANIE

Obecnie chrzan jest kojarzony przede wszystkim jako dodatek, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Tymczasem chrzan ma bardzo szerokie zastosowanie - podaje się go do zimnych mięs, wędlin, ryb w galarecie, do gorących mięs gotowanych, np. do sztuki mięsa, wołowiny peklowanej, grillowanej kiełbas, czy jako dodatek do kanapek itp.

Chrzan z żurawiną jest nieco łagodniejszy niż nasz chrzan bez dodatków, ale też potrafi wycisnąć łzy:) Dodatek żurawiny nadaje mu lekkiego kwaskowato - słodkiego posmaku, idealnie będzie się komponował z rozmaitym mięsiwem.

  • WAŻNE!

Nasz chrzan jest naturalny i nie posiada żadnych dodatkowych szkodliwych substancji, konserwantów itp. Robiony ręcznie, smakuje jak za dawnych lat.

Pamiętajcie! Naturalnym zjawiskiem jest ciemnienie chrzanu, jednak zupełnie nie traci on przy tym ani smaku, ani właściwości zdrowotnych! Żeby temu zapobiec, proponujemy trzymać go w lodówce.

  • SKŁAD

korzeń chrzanu (50%), żurawina (21,5%), cukier, woda, olej rzepakowy, sok z cytryny, ocet jabłkowy, sól

Produkt pasteryzowany.

  • O PRZECHOWYWANIU

Przechowujcie go w suchym i chłodnym miejscu, a najlepiej w lodówce. Po otwarciu - zawsze w lodówce.

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne