Certyfikat
Nie
Powiat Leski / Gmina Cisna
Brusznica zwana też czerwoną borówką porasta połoniny, wzgórza i wrzosowiska. Całe gałązki, a właściwie odwar, który z nich powstawał, służył kiedyś jako środek przeciwreumatyczny. Same borówki zaś miażdżono i stosowano na oparzenia. Obecnie brusznica ceniona jest przede wszystkim za swoje działanie bakteriobójcze, moczopędne oraz niebanalny SMAK, który idealnie komponuje się z daniami mięsnymi oraz jest doskonałym dodatkiem do serów.
Potrafi ubarwić danie oraz dodać mu oryginalnego wyrazu! Próbowałeś?
Borówka brusznica wykazuje działanie bakteriobójcze, moczopędne i przeciwzapalne. Wspomaga leczenie dolegliwości układu pokarmowego. Znajduje też zastosowanie, przy zapaleniu pęcherza i kamicy nerkowej. Duża ilość witaminy C, wspiera zaś w walce z przeziębieniem.
Składniki:
Owoce (borówki) brusznicy leśnej (65%), gruszka (19%), cukier, pektyna (naturalna substancja żelująca).
Sporządzono z niej mniej niż 108 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Masa netto: 200 g
PRODUKT WYTWARZANY RĘCZNIE!