Certyfikat
Nie
Powiat Leski / Gmina Cisna
Dżem z derenia jest produkowany z wyselekcjonowanych, soczystych owoców, dojrzewających w bieszczadzkim słońcu. Jego aksamitny smak i barwa jest niepowtarzalna! Delikatny słodko- kwaśny dżem doskonale komponuje się z serami, jako dodatek do dań wytrawnych oraz do placuszków, racuszków czy po prostu na kanapkę. Zachwyca nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także aromatem.
Spróbuj koniecznie! :)
Po dżem z derenia warto sięgnąć przy dolegliwościach żołądkowych i trawiennych, gdyż działa przeciwzapalnie i ściągająco.
Dzięki wysokiej zawartości żelaza wykorzystuje się go również jako środek zapobiegający i leczący anemię.
Owoce derenia są bogate w potas, wapń, fosfor, magnez, cynk oraz są dobrym źródłem witaminy P i A.
Dzięki dużej zawartości witaminy C zapewni doskonałe wsparcie w przeziębieniu czy stanach gorączkowych. Skutecznie wzmocni odporność organizmu.
Dereń jadalny może także wspomagać leczenie chorób nerek i infekcji układu moczowego. Roślina ta wykazuje właściwości moczopędne, zwiększając wydalanie wody i sodu wraz z moczem.
Składniki:
Dereń jadalny (żółty), cukier, pektyna- naturalna substancja żelująca, sok z cytryny.
Sporządzono z niej mniej niż 80 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Masa netto: 200 g
PRODUKT WYTWARZANY RĘCZNIE!