Certyfikat
Nie
Powiat Leski / Gmina Cisna
Konfitura z żurawiny powinna znaleźć się w każdej spiżarni! Zdrowa i pyszna. Idealnie sprawdzi się do smażonego sera, różnorakich mięs, kaczki czy słodkich deserów, a jej lekko kwaskowaty smak nada charakteru każdej potrawie!
Konfitura z żurawiny to nie tylko smaczny dodatek do chleba i mięs, ale także duża dawka witamin i składników mineralnych.
Owoce żurawiny wspierają układ odpornościowy dzięki dużej zawartości witaminy C, E oraz A. Jest naturalnym antyoksydantem, dzięki czemu opóźnia procesy starzenia. Co więcej wspomaga układ krwionośny, a zawarte w niej antocyjany wykazują wobec niego działanie ochronnie i wspomagające. Nie bez powodu uważa się, że żurawina stanowi najlepsze naturalne lekarstwo na schorzenia układu moczowego. Posiada składniki aktywnie zwalczające bakterie i grzyby powodujące infekcje. Kwasowy odczyn wpływa na zbilansowanie pH w pęcherzu oraz tworzy warunki niesprzyjające do namnażania bakterii. Żurawina pomaga także w problemach trawiennych i układu krążenia. Dzięki dużej zawartości błonnika wspomaga odchudzanie. Owoc ten zachowuje swoje właściwości zdrowotne również po obróbce termicznej, dlatego przetwory z żurawiny to świetny sposób na zastrzyk witaminy C w okresie przeziębień i grypy.
Składniki:
Owoce żurawiny, cukier, sok z cytryny.
Sporządzono z niej mniej niż 72 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Masa netto: 200 g
PRODUKT WYTWARZANY RĘCZNIE!