Certyfikat
Nie
Powiat Leski / Gmina Cisna
Konfitura z jagód leśnych to smak, który przeniesie Cię wprost na bieszczadzkie szlaki, pełne różnobarwnych drzew i krzewów. Ręcznie wytwarzana, pełna słońca i naturalnego smaku stanowi idealny dodatek do ciast, naleśników czy słodkich kanapek.
Te małe, leśne owoce świetnie radzą sobie z dolegliwościami żołądkowymi i wykazują właściwości przeciwbakteryjne. Zawarte w nich substancje o silnym działaniu antyoksydacyjnym, usprawniają pracę narządu wzroku, poprawiając widzenie i chroniąc oczy przed ich chorobami. Owoce jagód przyczyniają się do zwiększenia odporności organizmu. Zawierają pektyny, kwasy organiczne, garbniki katechinowe i antocyjany. Są źródłem witamin: A, C, K, B1, B2, PP oraz E. Dodatkowo występują w nich sole mineralne – wapń i potas oraz inozytol. Działają uspokajająco i przeciwbólowo. Są polecane miłośnikom kąpieli słonecznych, bowiem tworzą naturalny filtr słoneczny, pochłaniający szkodliwe promieniowanie UV. Jagody leśne to smak, który urzeka i działanie, które skutecznie i pysznie wspiera nasze zdrowie.
Składniki:
Jagody leśne, cukier, pektyna (naturalna substancja żelująca).
Sporządzono z niej mniej niż 81 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Masa netto: 200 g
PRODUKT WYTWARZANY RĘCZNIE!