Certyfikat
Nie
Powiat Leski / Gmina Cisna
Raaabaaarbaaar! Jak wakacje, to rabarbar! Ten kwaśny i orzeźwiający smak z pewnością przeniesie Cię wprost do babcinego ogródka. Kiedyś spożywało się łodygi rabarbaru na surowo z odrobiną cukru, teraz smak ten przenieśliśmy do słoiczków, aby wrócić wspomnieniami do beztroskiego dzieciństwa i delektować się nim nie tylko latem :)
Dżem jest wspaniałym dodatkiem do owsianki, naleśników i ciast. Polecamy także prosto ze słoika!
Rabarbar jest źródłem witamin C, E oraz A. Ma właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne oraz antyalergiczne. Zawiera także duże ilości błonnika, przez co reguluje procesy trawienia. Ma on także korzystny wpływ na pracę układu krwionośnego.
Składniki:
Rabarbar, cukier, sok z cytryny, pektyna (naturalna substancja żelująca).
Sporządzono z niej mniej niż 89 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Masa netto: 200 g
PRODUKT WYTWARZANY RĘCZNIE!