Certyfikat
Nie
Powiat Leski / Gmina Cisna
Jagody nie od dziś zachwycają swym smakiem i właściwościami miłośników Bieszczad. A konfitury z tych owoców są jednym z najczęściej wybieranych smaków! Dodatek dzikiej mięty dodaje lekki, orzeźwiający smak! Dlatego warto spróbować i dać się ponieść aromatowi lata, delektując się każdą łyżeczką. Konfitura ta, jest doskonałym dodatkiem do naleśników, racuszków, czy na kanapkę.
Jagody leśne świetnie radzą sobie z dolegliwościami żołądkowymi i wykazują właściwości przeciwbakteryjne. Zawarte w nich substancje o silnym działaniu antyoksydacyjnym, usprawniają pracę narządu wzroku, poprawiając widzenie i chroniąc oczy przed ich chorobami. Owoce jagód przyczyniają się do zwiększenia odporności organizmu. Zawierają pektyny, kwasy organiczne, garbniki katechinowe i antocyjany. Są źródłem witamin: A, C, K, B1, B2, PP oraz E. Dodatkowo występują w nich sole mineralne – wapń i potas oraz inozytol. Działają uspokajająco i przeciwbólowo. Są polecane miłośnikom kąpieli słonecznych, bowiem tworzą naturalny filtr słoneczny, pochłaniający szkodliwe promieniowanie UV.
Składniki:
Jagody leśne, cukier, dzika mięta (1%), pektyna (naturalna substancja żelująca).
Sporządzono z niej mniej niż 81 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Masa netto: 200 g
PRODUKT WYTWARZANY RĘCZNIE!