Certyfikat
Nie
Powiat Ropczycko-Sędziszowski / Gmina Iwierzyce
Cena:
Przyprawa do gyrosa to idealna mieszanka do wszelkiego rodzaju mięs: wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny lub baraniny, podawanych w formie pieczonej, smażonej, grillowanej czy duszonej.
GYROS to potrawa kuchni greckiej. Mięso jest pieczone na wielkim rożnie, okręcane dookoła i cięte na plasterki, współcześnie podawane z sałatką grecką, z ryżem lub frytkami. Mięso, dowolnego rodzaju, należy natrzeć przyprawą GYROS tuż przed pieczeniem. Całość tworzy wyjątkową i smaczną mieszankę przypraw, która nadaje potrawie charakterystyczny smak. W skład mieszanki przyprawowej wchodzi: sól, papryka czerwona słodka, cukier, tymianek czosnek, cebula, gorczyca, kolendra, cząber, marchew.