690 119 848

infolinia: 730  - 2200
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Estragon

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Sielec

Powiat Ropczycko-Sędziszowski / Gmina Iwierzyce

Cena:

  • 50 g - 2,89 zł 
  • 250 g - 13,87 zł 
  • 500 g - 26,99 zł 
  • 1 kg - 51,97 zł 

Estragon poprawia smak niesłonych potraw, z tego względu jest stosowany w diecie bezsolnej. Należy on do gatunku przypraw stosunkowo łagodnych, takich jak: kolendra, kozieradka pospolita, lawenda, ślaz, mięta, ruta. Można używać zarówno przyprawy w postaci suszonego ziela, jak i świeżych liści, choć koneserzy cenią zwłaszcza świeże liście tej byliny. Estragonu nie należy gotować. Dlatego do zup i potraw gotowanych dodaje się go na końcu procesu gotowania.

Oto niektóre zastosowania estragonu:

omlet z zieleniną, sosy, duszona marchewka z estragonem (estragon dodać pod koniec duszenia), makrele duszone w sosie pomidorowym (suszony estragon dodaje się do sosu), jajecznica na zimno z majonezem, posypywana posiekanymi listkami zioła, kura pieczona nadziewana zielonym estragonem.

Sosy, które często przyprawia się świerzym estragonem: sos cytrynowy (dodawany do jaj na twardo), sos tatarski (do ryb, pieczeni wieprzowej na zimno, jaj w koszulkach), sos remulade (do ryb, jaj na półtwardo, podrobów na zimno).

Ponadto: surówki wieloskładnikowe, jabłka nadziewane szynką, omlety zapiekane z pomidorami, befsztyki tatarskie, turnedo z polędwicy wołowej, ozory cielęce z pomidorami, kalafiory z korniszonami, gotowane cukinie i pory. Estragonem stosuje się także do posypywania potraw - siekany, zazwyczaj łącznie z nacią pietruszki i szczypiorkiem.

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne