690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Rozmaryn

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Sielec

Powiat Ropczycko-Sędziszowski / Gmina Iwierzyce

Cena:

  • 50 g - 3,31 zł 
  • 250 g - 8,09 zł 
  • 500 g - 15,59 zł 
  • 1 kg - 29,30 zł 

Zastosowanie kulinarne rozmarynu
Smak rozmarynu doskonale komponuje się z drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną, cielęciną, wieprzowiną oraz pieczenią z dziczyzny. Rozmaryn podnosi smak szpinaku, pomidorów, grochu, grzybów, sera, jajek, soczewicy oraz dopełnia smak szczypiorku, tymianku, pietruszki, trybuli i liści laurowych. Łagodne zupy z ziemniaków i bakłażanów, a także marynaty, dressingi i śmietanowe sosy wiele zyskują dzięki silnemu charakterowi rozmarynu.

Można wykorzystać zarówno kwiaty i liście rozmarynu, tak i do gotowania jak i do dekoracji potraw. Przed posypaniem żywności należy zmiażdżyć lub zmielić kolczaste liście.

Przechowywanie rozmarynu
Najlepiej zamrażać całe gałązki rozmarynu. Gdy potrzeba, usuniemy z łatwością tyle liści ile chcemy, przesuwając kciukiem i palcem wskazującym w dół gałązki. Należy pamiętać, że zamrożony rozmaryn ma bardziej intensywny smak niż świeży.

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne