690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Ciecierzyca Ciecierzyca 500g

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

ul. Eugeniusza Kwiatkowskiego 9

Powiat Rzeszowski / Gmina Boguchwała

Cena: 6,99 - 500g

Opis: Ciecierzyca, cieciorka, groch włoski, jak zwał tak zwał, ale to ta sama roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Od wieków używana w kuchni śródziemnomorskiej, bliskowschodniej i indyjskiej. Uwielbiamy ją za jej delikatny, słodkawy, lekko orzechowy smak. Za to, że jest bardzo pożywna, nawet jeśli jemy ją solo, a dodatkowo ma bardzo dużo białka i innych cennych składników odżywczych.  Humus, curry, falafel z cieciorki – na pewno każdy o nich słyszał. Gdy za oknem zima, nie ma jak rozgrzewającą i sycąca zupa z ciecierzycy. Chcesz zabłysnąć? Postaw na libańskie ratatouille z jej dodatkiem. Ta pękata dama to także prawdziwe kulinarne zero waste. Z wody po jej gotowaniu, zwanej aquafabą, używanej jako zamiennik jajek, przygotujesz pyszny roślinny majonez, bezę lub mus czekoladowy.

Składniki: Ziarna ciecierzycy.

Wartość odżywcza produktu w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1521 kJ/ 364 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
6 g
0,6 g
Węglowodany
w tym cukry
61 g
11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 g

Sposób przygotowania: Namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę posolić pod koniec gotowania.

Produkt może zawierać: Zboża zawierające gluten, orzechy ziemne, soję, inne orzechy, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki.

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne