690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Kasza jaglana 1000g

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

ul. Eugeniusza Kwiatkowskiego 9

Powiat Rzeszowski / Gmina Boguchwała

Kasza jaglana 1000g

Seniorka wśród kasz. Pozyskuje się ją z łuskanego ziarna prosa jednego z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. W tym małym żółtym ziarenku zamknięte jest prawdziwe bogactwo białek, minerałów i witamin. Unikalny, delikatny smak, wartości odżywcze i różnorodność zastosowania sprawiają, że kasza jaglana to prawdziwa bomba odżywczo-witaminowa, która zadowoli każde podniebienie. Idealna jako dodatek do dań wytrawnych, jak i tych na słodko. Razem z mięsem tworzy duet doskonały, który polany sosem jeszcze podkreśla ich smak. A może sycąca jaglanka na mleku, zamiast owsianki na śniadanie lub kolacje? Niezastąpiona również przy wprowadzaniu produktów zbożowych w diecie niemowląt. Ma poważanie także wśród wegetarian.

Składniki: Kasza jaglana.

Wartość odżywcza produktu w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1527 kJ/ 365 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,9 g
0,6 g
Węglowodany
w tym cukry
73 g
0,1 g
Błonnik 2,2 g
Białko 10,5 g
Sól 0,01 g

Sposób przygotowania: Sposób przygotowania: zagotować 2 szklanki wody. Posolić i wsypać 1 szklankę kaszy. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut do momentu, aż kasza wchłonie wodę. Po ugotowaniu pozostawić kaszę na kilku minut pod przykryciem. Smacznego!

Dobra rada: Przed gotowaniem zalecamy opłukać kaszę zimną wodą.

Produkt może zawierać: Zboża zawierające gluten, orzechy ziemne, soję, inne orzechy, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki.

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne