Certyfikat
Nie
Powiat Sanocki / Gmina Komańcza
Bieszczadzka sól ziołowa to aromatyczna mieszanka soli kłodawskiej z ziołami. Oregano, które zwane jest także lebiodką, to jedna z najpopularniejszych przypraw w naszych kuchniach. Połączyliśmy ją z solą kłodawską, bogatą w żelazo, wapń, magnez, cynk, jod czy potas. Sól ziołowa z oregano to doskonały dodatek do dań kuchni włoskiej, także do mięs, sosów czy sałatek.
Pojemność: 180g (+-) 10g, Produkt wegański.
Bieszczadzka sól ziołowa z oregano to idealny dodatek do kanapek, dań kuchni włoskiej lub do sałatek. Oregano, czyli lebiodka pospolita to zioło dziko rosnące na terenie całej Polski. Oregano, oprócz ciekawego smaku, usprawnia procesy trawienia i przyswajania pokarmów. Wzmaga też wydzielanie śluzu, zwłaszcza przez błony śluzowe górnych dróg oddechowych. Rozkurcza mięśnie gładkie oskrzeli, jelit i dróg żółciowych a także działa bakteriobójczo. Dodatkowo, wykazuje niezwykle silne działanie antyoksydacyjne.