Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Herbata owocowa Dziki Sad 50 g
Wyjątkowa, owocowa mieszanka to smaku pełna szklanka. Jest kompozycją z jagód czarnego bzu, kwiatów hibiskusa, kawałków jabłka, czarnej porzeczki, całych jeżyn, kawałków truskawki, kawałki malin oraz liści dzikich truskawek. Napar z niej powstały przeniesie Was w krainę cudnego sadu, z pięknym aromatem i rozkocha w sobie Wasze podniebienia. Nazwa "Dziki Sad" jest nie bez powodu, bo będziecie czuli się jak w tajemniczym, soczystym sadzie - to kwintesencja swojskiego sadu z akcentami nieokiełznanej przyrody, ale takiej na wyciągnięcie ręki. Herbata pasuje na każdą porę dnia. A dla wielbicieli urozmaiconych akcentów - polecamy dodanie miodu, cukru lub syropu z agawy.
Po odpowiednim czasie zaparzania koniecznie oddzielcie listki od gotowego naparu - dzięki temu unikniecie zbyt mocnej goryczki w smaku. Ważna jest jakość wody, której używamy do zaparzania herbaty. My polecamy wodę alkaliczną Java. Przy parzeniu czarnej herbaty pozwoli ona uzyskać bardziej przychylne ph, czyli mniej zakwaszające organizm.
Na kubek wody (250 ml) potrzeba 3-6 g herbaty. Najlepsza temperatura do zaparzania to 95-96 stopni. Czas zaparzania to minimum 4 minuty.
Jagody czarnego bzu, kwiaty hibiskusa, kawałki jabłka, czarne porzeczki, aromat, liofilizowane całe jeżyny, liofilizowane kawałki truskawki, liofilizowane kawałki malin, liście dzikich truskawek
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.