Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Herbaciano-kwiatowa mieszanka to radości pełna szklanka. Urocza kompozycja, w której herbata zielona OP* - od początku, czyli tuż po procesie pół-fermentacji - zostaje połączona z kwiatami bardzo aromatycznego jaśminu. Rośliny te rosły na najczystszych plantacjach. Dostajecie zatem herbaciane listki skąpane w rozkosznych kwiatach jaśminu, co daje idealny napar. Nazwa "Powiew Wiosny" jest nie bez powodu. I możemy się rozmarzyć! Bo jest jak spacer na łonie natury, gdy czujemy przyjemne, delikatne powiewy wiatru. A wiatr rozsiewa właśnie... jaśminową magię. A dla wielbicieli urozmaiconych akcentów - polecamy dodanie miodu, cukru lub syropu z agawy.
* Według klasyfikacji jest to herbata OP, czyli:
O - Orange, oznacza herbatę złożoną z długich listków, które nadają pomarańczowy odcień naparu,
P - Pekoe, oznacza herbatę składająca się z pączka oraz pierwszego i drugiego listka z góry.
Po odpowiednim czasie zaparzania koniecznie oddzielcie listki od gotowego naparu - dzięki temu unikniecie zbyt mocnej goryczki w smaku. Ważna jest jakość wody, której używamy do zaparzania herbaty. My polecamy wodę alkaliczną Java. Przy parzeniu herbaty pozwoli ona uzyskać lepszy smak i intensywniejszy kolor naparu. A z herbaty zielonej uwolni się 2 razy więcej witaminy C.
Na kubek wody (250 ml) potrzeba 2-4 g herbaty. Najlepsza temperatura do zaparzania to 70-80 stopni. Czas zaparzania to 1-3 minuty.
Herbata zielona OP, kwiaty jaśminu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.