Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Kimchi vegan HOT 300g Runoland
Kimchi zyskuje w Polsce coraz większą popularność. I nic dziwnego! Ta koreańska mieszanka kiszonej, pekińskiej kapusty z przyprawami nie tylko wprawi w zachwyt nasze kubki smakowe, ale również uważana jest za jedną z najzdrowszych przekąsek na świecie. Nazwa HOT również nie wziąła się znikąd. Zwolennikom piekielnych wrażeń, kimchi marki Runoland zdecydowanie przypadnie do gustu! Polecane zarówno zimą, jak i latem. W chłodniejsze dni przyjemnie rozgrzeje, latem zaś... ochłodzi. Wszak ostre papryczki są kluczowym składnikiem kuchni azjatyckich i meksykańskiej, a więc sięgają po nie mieszkańcy gorących części naszego globu.
W wersji wegańskiej sos rybny zastąpiono sosem sojowym.
Czym jest papryka gochugaru, składnik wegańskiego kimchi HOT marki Runoland? Gochugaru jest to pokruszona lub też grubo mielona, koreańska odmiana papryczki chili. Ma ostro-słodki, lekko wędzony smak, charakteryzuje się ciemnoczerwonym, krwistym kolorem i mocnym aromatem.
Kimchi najczęściej serwujemy jako samodzielną przekąskę, ale znakomicie sprawdzi się również jako dodatek do wielu potraw. Można podawać je na zimno, np ze śledziem w formie sałatki, czy do hamburgera zamiast tradycyjnej sałaty lub dodawać do dań gorących np do zup oraz leczo. Jest też doskonałym uzupełnieniem dań mięsnych.
Kapusta pekińska (83%), czosnek, papryka gochugaru (2,5%), biała rzodkiew, cukier, sól morska, sos sojowy, mąka pszenna, imbir
Produkt pasteryzowany.
Przechowujcie go w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu - w lodówce.