Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Jako ważny dodatek z błonnikiem - do wypieku chleba, bułek i innych rodzajów pieczywa.
Z 1 opakowania możecie upiec aż 5 bochenków chleba o masie 400 g.
Błonnik ziemniaczany, błonnik owsiany, nasiona babki płesznik, kamień winny, skrobia kukurydziana, wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 191 kcal; tłuszcze: 1,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g; węglowodany: 13,5g, w tym cukry: 0,3g; Białko: 8,4g; sól<1g
Przechowywać szczelnie zamknięty, w suchym miejscu i w temperaturze pokojowej.
Składniki na dwa mniejsze bochenki:
- 500g białego twarogu
- 6 jajek
- łyżeczka soli
- 200g naszej mieszanki do wypieku chleba
- 200ml wody
- 2 garści słonecznika (można pominąć)
Wykonanie:
Twaróg mielimy przy pomocy robota kuchennego. Dodajemy jajka, mieszamy. W trakcie pracy miksera powoli wsypujemy naszą mieszankę, sól i wodę, dodajemy słonecznik. Kiedy wszystkie składniki będą połączone, z powstałego ciasta formujemy dwa bochenki chleba i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Chleby można posypać słonecznikiem.
Pieczemy 80min w temperaturze 180°C.