Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Makaron bezglutenowy Wstążka 250 g
naturalny, prosty skład, bez pszenicy
Nie owijamy (makaronu) w bawełnę, tylko proponujemy to, co najlepsze. Idealnie krótki i prosty skład sprawia, że zdecydowanie warto po niego sięgnąć. To jedynie towarzystwo mąki ryżowej z kukurydzianą! Gotuje się go bez problemów, nie skleja się. Jego smak jest taki sam jak makaronu z glutenem - jest równie pyszny! Wytwarzany przez lokalnego producenta, który dba o wysoką jakość i wyjątkowość swoich wyrobów. Dostajecie samo zdrowie w kształcie wstążek. Doskonały jest dla osób na diecie bezglutenowej czy unikających jedzenia glutenu, jak również dla każdego, kto lubi smaczne i zdrowsze makarony.
Zagotujcie wodę (1 l wody na 100 g makaronu). Do wrzątku dodajcie trochę soli i oleju, wrzućcie makaron. Gotujcie do preferowanej miękkości. Przeciętnie jest to czas od 7 do 10 minut.
Mąka ryżowa, mąka kukurydziana
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.