Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Chorkówka
Pyłek pszczeli to produkt, po który warto sięgnąć, gdy zależy Ci na wzmocnieniu organizmu i potężnej dawce witamin. Jest szybko przyswajalny przez nasz organizm, a przy tym można go spożywać na co najmniej dwa sposoby. Najprościej będzie go zmieszać wraz z miodem, sokiem, a nawet twarożkiem i po prostu zjeść. Pyłek kwiatowy można również zalać podgrzaną wodą lub mlekiem i pozostawić do czasu aż napęcznieje.
Cena:
Pyłek pszczeli wykazuje korzystne działania na nasz organizm. Jego regularne spożywania wzmacnia apetyt oraz przyspiesza metabolizm. Ponadto posiada właściwości detoksykacyjne, co pozwala chronić m.in. wątrobę przed szkodliwymi toksynami. Co więcej, pyłek pszczeli dodany do miodu wspomoże organizm w walce z przeziębieniem i stanami osłabienia.
Dlaczego kolor pyłku pszczelego jest różny?
Czy pyłem należy namoczyć przed spożyciem?