690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej cały

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Zaklików

Powiat Stalowowolski / Gmina Zaklików

Borowik szlachetny w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Borowik szlachetny, dzięki swojemu aromatycznemu zapachowi oraz smacznemu miąższowi stanowi świetny dodatek do zup i sosów, które z kolei stanowią świetny dodatek do makaronów, ryżu, kaszy i mięs. Każdy wytrawny smakosz doceni jego smak i zapach w potrawach prowansalskich, wiedeńskich oraz polskich takich jak bigos, uszka do barszczu czy pierogi.

Sposób przygotowania:

  1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
  2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
  3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.

Wartości odżywcze dla borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej cały:

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 193kJ/46kcal
Tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 5,8 g
w tym cukry <0,5 g
Błonnik 3,8 g
Białko 2,8 g
Sól <0,01 g

Waga Brutto: 600g

Waga netto po odsączeniu: 400g e

Waga netto po odsączeniu obejmuje wagę produktu przed procesem pasteryzacji.

Artykuły

Panele dyskusyjne