Certyfikat
Nie
Powiat Stalowowolski / Gmina Zaklików
Borowik szlachetny w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Borowik szlachetny, dzięki swojemu aromatycznemu zapachowi oraz smacznemu miąższowi stanowi świetny dodatek do zup i sosów, które z kolei stanowią świetny dodatek do makaronów, ryżu, kaszy i mięs. Każdy wytrawny smakosz doceni jego smak i zapach w potrawach prowansalskich, wiedeńskich oraz polskich takich jak bigos, uszka do barszczu czy pierogi.
Sposób przygotowania:
Wartości odżywcze dla borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej cały:
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 193kJ/46kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5,8 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | 3,8 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | <0,01 g |
Waga Brutto: 600g
Waga netto po odsączeniu: 400g e
Waga netto po odsączeniu obejmuje wagę produktu przed procesem pasteryzacji.