Certyfikat
Nie
Powiat Łańcucki / Gmina Łańcut
Pastruma - wykwintna przekąska z plastrów mięsa szynki wieprzowej, pikantna z dominacją pieprzu i czosnku.
Pastruma - co to jest?
Pastruma to wyrafinowany przysmak mięsny, ceniony za wyjątkowy smak oraz wieloetapowy proces przygotowania. Składa się najczęściej z wołowiny, choć istnieją również wersje wieprzowe czy drobiowe. Nasze pastruma przygotowane jest z mięsa wieprzowego. Proces obejmuje długie peklowanie w soli, nacieranie mieszanką przypraw (zwykle czosnek, pieprz, kolendra), a następnie wędzenie i gotowanie na parze. Dzięki temu mięso zyskuje charakterystyczny pikantny smak, intensywny aromat i delikatną, soczystą konsystencję. Produkt pozbawiony jest tłuszczu. Plastry mięsa są pieczone i suszone w piecu chlebowym. Pastruma doskonale nadaje się w podróż, na wycieczki, na wyprawy w góry jako przekąska i nie wymaga przechowywania w lodówce!
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/