Certyfikat
Nie
Powiat Łańcucki / Gmina Łańcut
Kiełbasa suszona
Kiełbasa wieprzowa wykonana metodą domową z użyciem soli z Kłodawy, pieprzu i czosnku. Pieczona w wędzarni, następnie suszona przez 20 dni w temp. powyżej 25 st C
Kiełbasa sucha ma charakterystyczny smak dla kiełbasy typowo wiejskiej. W smaku dominuje pieprz i czosnek. Długo się przechowuje na wisząco w warunkach domowych. Nadaje się w podróż i na wycieczki jako zagryzka do chleba.
Suszona kiełbasa wieprzowa
Suszona kiełbasa to kwintesencja tradycyjnych polskich smaków, przygotowana według starannie dobranych receptur. Wykonana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego, starannie przyprawiona naturalnymi ziołami i suszona w kontrolowanych warunkach, zapewnia wyjątkowy smak i aromat. To produkt, który łączy w sobie prostotę oraz autentyczność domowych wyrobów.
Dzięki procesowi suszenia kiełbasa zyskuje charakterystyczną, zwartą strukturę i intensywny smak, który doskonale komponuje się zarówno z pieczywem, jak i jako przekąska serwowana na zimno. Jest idealnym wyborem na przyjęcia, pikniki czy kolacje w gronie najbliższych. Naturalne składniki i brak sztucznych dodatków sprawiają, że jest to zdrowa i smaczna alternatywa dla masowo produkowanych wędlin.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/