690 119 848

infolinia: 730  - 1530
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Salceson

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Rogóżno

Powiat Łańcucki / Gmina Łańcut

Salceson to wyrób z mięsa wieprzowego - serc, ozorów i golonek. Mięsa długo gotowane w rosole z dodatkiem warzyw, przypraw, czosnku oraz dodatku żelatyny spożywczej. 

Na przekroju widoczne duże kawałki chudych mięs wieprzowych. W smaku dominuje czosnek, pieprz czarny.

Mięso na salceson

Salceson z mięsa wieprzowego to tradycyjny wędliniarski produkt przygotowywany z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Mięso to jest starannie pokrojone i zmielone, a następnie mieszane z różnymi dodatkami, takimi jak przyprawy i bulion. Cała masa jest następnie formowana w kształt cylindryczny i parzona.

Salceson domowy

W zależności od receptury i tradycji regionu, dodatki do salcesonu mogą się różnić. Mogą to być np. różne podroby, skórki, tłuszcz, a także przyprawy takie jak pieprz, czosnek, kminek czy majeranek. Po uparzeniu salceson jest schładzany i krojony w plastry, gotowy do spożycia jako przekąska lub dodatek do kanapek.

Salceson z mięsa wieprzowego często cieszy się popularnością ze względu na swoje intensywne smaki i bogactwo tekstur, będąc równocześnie źródłem białka i innych składników odżywczych z mięsa wieprzowego.

Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne