Certyfikat
Nie
Powiat Łańcucki / Gmina Łańcut
Kwaśnica po góralsku na żeberku
Nasza kwaśnica – przez wielu uznawana za jedną z lepszych w regionie. Ta propozycja cieszy się ogromną popularnością wśród naszych klientów. Do sporządzenia tego dania używamy naszej kapusty kiszonej, która nie zawiera konserwantów ani polepszaczy smaku. Żeberka również wędzimy sami w tradycyjnej wędzarni. Mimo że danie zawiera ziemniaki, zawartość węglowodanów na 100 g produktu nadal jest niska. Warto pamiętać, że ziemniaki nie są całkowicie niedozwolone na diecie keto – ich dopuszczalna ilość dzienna to około 40 g. Osoby przebywające na diecie keto przez dłuższy czas mogą spożywać większą ilość węglowodanów na dobę niż osoby, które jeszcze nie przeszły keto adaptacji.
Góralska kwaśnica z żeberkiem
Składniki: Kapusta kiszona, wywar z żeberek wędzonych i warzyw, ziemniaki, żeberka wędzone, słonina wędzona, cebula.
Przyprawy: Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, maggi, jarzynka.
Zawartość składników odżywczych w 100 g produktu:
wartość energetyczna 90 kcal/375 kJ
tłuszcz 6,1 g (w tym kwasy tłuszcze nasycone 2,4 g)
węglowodany 4,5 g (w tym cukry <0,5 g)
białko 4,2 g
sól 1,0 g
*Produkt zawiera seler. Produkt może zawierać gluten, gorczycę, mleko łącznie z laktozą.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://sklepanmar.pl/