Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale
690 119 848

infolinia: 730  - 2200

UWAGA ! 

TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU 

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?

Tomasz Majewski

Tomasz Majewski

Tomasz Majewski

Apiterapia

Rodzaj innowacji

Środki własne

Kwota inwestycji

0,00 ZŁ

Data

1 stycznia 2021 - 22 lutego 2021
Innowacja w produkcji

Produkcja miodów oraz apiterapia

Produkcja miodów takich jak: faceliowy, spadziowy, nawłociowy, rzepakowy, wielokwiatowy oraz pyłku pszczelego.

Gospodarstwo zajmuje się również apiterapią, czyli metodą leczniczą, która zaliczana jest m.in. do medycyny niekonwencjonalnej, ziołolecznictwa i szerzej do naturopatii, wykorzystująca m.in. miód, pierzgę, kit pszczeli oraz mleczko pszczele.

Gospodarstwo planuje na obecny rok budowę domku do apiterapii, w którym można będzie poddać się procesowi leczenia lub profilaktycznie zadbać o swoje zdrowie. Za pomocą tej metody można leczyć np. bezsenność, choroby stawów, zwyrodnieniowe, astmy, choroby układu oddechowego, a nawet serca. Metoda ta wykorzystuje wiedzę wynikającą z wieloletniego doświadczenia i obserwacji - jedności człowieka i przyrody. Potwierdzono, że energia, którą wytwarzają pszczoły jest identyczna z energią emitowaną przez człowieka. Kontakt człowieka z taką energią, wspomaga wzrost sił życiowych, wpływa na zmniejszenie odczuwalnego zmęczenia. Nieodczuwalne dla człowieka wibracje, które powstają w ulu korzystnie oddziałują nie tylko na ogólny stan organizmu, ale również na tempo przemian materii. Z kolei woń naturalnego miodu, propolisu, wosku, pyłku pszczelego ma dobroczynny wpływ na praktycznie wszystkie układy narządowe człowieka: centralny układ nerwowy, oddechowy, sercowo-naczyniowy. Szybko zauważalnym efektem jest zdecydowana poprawa jakości snu.

Najważniejszą cechą zastosowania preparatów pszczelich jest ich doskonała przyswajalność, brak szkodliwości, działanie bakteriobójcze, regenerujące i wzmacniające, w tym także wzmacniające układ odpornościowy. Miód jest przy tym po prostu smaczny, a jego smakiem można się delektować. Glukoza zawarta w miodzie jest 40 razy skuteczniej wykorzystywana przez organizm, niż wyprodukowana sztucznie.

Ostanie wpisy

Aktualnie jest tu pusto!

Artykuły

Panele dyskusyjne