Rodzaj innowacji
własneKwota inwestycji
0,00 ZŁData
1 grudnia 2017 - 1 stycznia 2020Ci którzy już zdążyli nas poznać, wiedzą, że działamy w duecie - Rafał Radziejowski i Kamil Cuber to my. Znamy się całe życie ale piwo zaczęliśmy warzyć wspólnie jakieś 4 lata temu. Warzenie to nasza pasja, która trwa już wiele lat. Zaczynaliśmy warząc w piwnicy na bardzo amatorskich sprzętach. Pomysł na założenie własnego browaru pojawił się początkiem 2017 roku a uruchomiony został w połowie 2018 roku. Nazwa naszego browaru nawiązuję to grupy etnograficznej Lasowiacy, zamieszkującej głównie Równinę Tarnobrzeską i Płaskowyż Kolbuszowski. Jest to teren niezwykły, bogaty w kulturę, historię, kuchnię i zwyczaje, które staramy się kultywować. Zarówno nasze grafiki jak i nazwy piw są nawiązaniem do kultury i gwary lasowiackiej. Grafiki wykonywane są metodą linorytu przez niezwykłą osobę. Sylwia Zawiślak bo to o niej właśnie mowa to młoda i niezwykle zdolna artystka mocno związana z ludowością i folklorem. Naszą przygodę ze stylami rozpoczęliśmy klasykami takimi jak pils, piwo pszeniczne czy IPA ale zadbaliśmy też o to, aby w naszym portfolio były piwa nietuzinkowe, które, mamy nadzieję będą Was zaskakiwać.
Jesteśmy browarem rzemieślniczym mocno zakorzenionym w lokalnej tradycji i kulturze. Warzymy z pasji i tylko z naturalnych składników. W tym miejscu musimy ostrzec wszystkich naszych potencjalnych klientów: picie piwa rzemieślniczego jest jak podróż w jedną stronę. Jeżeli raz zasmakujecie naszego piwa już nigdy nie sięgniecie po koncernowego lagera. Ale nigdy tej decyzji nie będziecie żałować! Wybór należy do Was :)