690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Mąka żytnia 5 kg typ720

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Niebieszczany

Powiat Sanocki / Gmina Sanok

MĄKA ŻURKOWA - charakteryzuje się jasno szarym kolorem. Powstaje w wyniku mielenia całych ziaren zboża w naszym młynie żarnowym. Otrzymana mąka nie jest przesiewana, dzięki czemu zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków. Używa się jej do przyrządzania zakwasu na żur oraz do wypieku pieczywa żytniego (chleba razowego, sitkowego, pytlowego, a także jasnego).

Składniki: mąka żytnia 100 %

Mąka żytnia w powszechnej opinii traktowana bywa jak przysłowiowy ubogi krewny mąki pszenicznej. Mąka żytnia jest bowiem ciemniejsza, mniej elastyczna, a na dodatek ma charakterystyczny smak, który faktycznie stwarza różnicę w wypiekach – zwłaszcza, jeśli do porównania wykorzystamy bezsmakową niemal mąkę z pszenicy. Na szczęście, te wszystkie mankamenty nie przysłaniają najważniejszego atutu mąki żytniej: fantastycznych walorów odżywczych

Artykuły

Panele dyskusyjne