Certyfikat
Nie
Powiat Jarosławski / Gmina Roźwienica
MIÓD WIELOKWIATOWY WCZESNY – POCHODZENIE
Miód pochodzi z okresu wczesnej wiosny tj. kwitnienie sadów i całej gamy roślin runa leśnego, bzy oraz krzewy owocowe to jego skład. Miodek zbierany pod koniec maja.
SMAK I ZAPACH MIODU WIELOKWIATOWEGO WCZESNEGO
Miód ma lekko słomkową barwę oraz delikatny łagodny smak. Miód wczesny jest początkowo jasny, ale często ma piękny złocistożółty kolor i niezwykle łagodną słodycz, będącą wynikiem dwumiesięcznego zbierania nektaru przez pszczoły.
WŁAŚCIWOŚCI MIODU WIELOKWIATOWEGO
Zdrowotne właściwości miodu wielokwiatowego obejmują właściwości hepatoprotekcyjne, przeciwmiażdżycowe i antyalergiczne. Ponadto miód korzystnie wpływa na trawienie, reguluje ciśnienie krwi i wzmacnia odporność. Ponieważ jest bogaty w składniki odżywcze, miód wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków. Jest składnikiem kremów wygładzających i regenerujących naskórek oraz zapobiegających pękaniu skóry.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://krolewskie-miody.pl/