Certyfikat
Nie
Powiat Jarosławski / Gmina Roźwienica
JAK JEŚĆ MIÓD Z POMARAŃCZĄ?
Sposobów na jedzenie miodu smakowego pomarańczowego jest wiele. Najprostszy – możecie delektować się nim prosto ze słoika, jest świetnym smarowidłem zamiast dżemu na pieczywie, na wafelkach, gofrach, do babeczek, naleśników. Jest zdrowym dodatkiem do deserów, lodów oraz owsianki czy musli. Wspaniale słodzi ciepłą (nie gorącą) herbatę w jesienne dni.
WŁAŚCIWOŚCI MIODU WIELOKWIATOWEGO
Miód wielokwiatowy nektarowy ma dobroczynny wpływ na nasz nastrój – odpręża, uspokaja i koi złamane nerwy. Ze względu na zawartość cukrów prostych (głównie glukozy i fruktozy) polecany jest w stanach zmęczenia, wyczerpania psychicznego i fizycznego. Pomaga w chorobach alergicznych górnych dróg oddechowych, nieżytach nosa, alergicznej astmie oskrzelowej i katarze siennym.
MIÓD Z POMARAŃCZĄ – WŁAŚCIWOŚCI
Nasz miód z liofilizowaną pomarańczą jest świetnym zamiennikiem popularnych i niezdrowych kremów do smarowania. Zdrowy miód pomarańczowy zawiera tylko naturalne cukry. Ponadto dostarcza wszystkich prozdrowotnych właściwości miodu, w szczególności obecność acetylocholiny, znaczną ilość mikroelementów (fosfor, wapń, żelazo, potas), witaminy A, C i prawie wszystkie witaminy z grupy B.
Pomarańcze obfitują w błonnik pokarmowy, który usprawnia przemianę materii. Zawarty w skórce owocu olejek pomarańczowy ma właściwości uspakajające i przeciwdepresyjne.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://krolewskie-miody.pl/