Certyfikat
Nie
Powiat Mielecki / Gmina Wadowice Górne
Pierzga pszczela, zwana „pszczelim chlebkiem”, jest wytwarzana przez pszczoły. Pierzga pozwala rozwijać się rodzinie pszczelej, oraz zapewnia jej odporność. Czym jest zatem pierzga pszczela? To pyłek kwiatowy zebrany przez pszczoły, ubity w komórkach gniazda ulowego, po czym poddany działaniu bakterii kwasu mlekowego staje się pszczelą kiszonką.Zalecana jest ona zarówno dorosłym, jak i dzieciom, osobom schorowanym, słabej odporności, po rekonwalescencji i operacjach oraz problemach z układem krążenia, naczyń i serca. Najlepiej łyżkę stołową pierzgi zalać wodą na noc, odstawić i odczekać do rana, a następnie wymieszać, dolać odrobinę ciepłej, ale nie gorącej, wody. Wszystko należy wymieszać i wypijać na czczo – 15 minut przed posiłkiem.
Cena 180g - 40 zł i 370g - 80 zł