690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

OCET JABŁKOWY 250ML

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Nie

Moszczanica

Powiat Lubaczowski / Gmina Stary Dzików

Ocet jabłkowy to naturalny produkt powstający w wyniku fermentacji z jabłek antonówki lub mieszanki jabłek  

Dobrej jakości ocet jest mętny, zawiera matkę octową, czyli żywe kolonie bakteryjne, a także wciąż żywe drożdże, zachowuje cały czas wysoką aktywność mikrobiologiczną. Dlatego bardzo ważne jest, aby wybierać ocet niepasteryzowany  

Ocet jabłkowy jest skuteczny na infekcje bakteryjne i grzybicę. 

Pektyny z octu mogą łagodzić przebieg cukrzycy lub zapobiegać jej 

Kwas octowy pomaga regulować metabolizm cukrów i przyczynia się do wyrównania poziomu glukozy we krwi.  Chroni przed nadciśnieniem i obniża cholesterol 

W Occie jabłkowym jest kwas octowy i chlorogenowy  które ułatwiają przetwarzanie produktów przemiany tłuszczów, pektyny angażują enzymy trawienne i wywołują uczucie sytości. Pomaga nam zrzucić zbędne kilogramy. Ocet jabłkowy jest znany jako naturalny priobiotyk. 

Octu jabłkowego nie można pić bezpośrednio z butelki, ze względu na swój kwaśny odczyn może podrażnić żołądek i przełyk oraz uszkodzić szkliwo zębów. Najlepiej rozcieńczać w szklance wody i wypijać na czczo, a także przed obiadem i kolacją. Ocet jabłkowy świetnie nadaje się do różnych potraw, np. sałatek, dressingów bądź koktajli. 

Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://oliviak.pl/

Artykuły

Panele dyskusyjne