Certyfikat
Nie
Powiat Brzozowski / Gmina Dydnia
Serki w formie długich, wędzonych nitek, produkowane ręcznie z mleka krowiego i tradycyjnie wędzone w wędzarni opalanej drewnem bukowym.
Promyki (korbacze) to jeden z najpopularniejszych serów górskich, głównie za sprawą kształtu przypominającego makaronowe nitki. Korbacz to słowo oznaczające bicz, i stąd też nazwa na długie i cienkie, splecione jak bicz wiązki sera.
Produkowany jest z mleka krowiego wg tradycyjnej receptury, która sprawia, że zachwyca swoim smakiem i zapachem. Ma łagodny smak, mniej słony niż oscypek, jest też mniej twardy.
Korbacze Pasji Sera, które nazwaliśmy Promykami Karpackimi, to doskonały przysmak, dostępny w wersji białej, wędzonej lub z ziołami.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://www.sklep.pasjasera.pl/