Rodzaj innowacji
środki własneKwota inwestycji
0,00 ZŁData
1 stycznia 2021 - 31 grudnia 2021W gospodarstwie prowadzona jest działalność przetwórcza. Początkowo była marginalna, lokalna i ograniczona głównie do produkcji serów. Działalność została zarejestrowana w formie rolniczego handlu detalicznego.
W sprzedaży są produkty pochodzenia zwierzęcego i roślinnego o potwierdzonym certyfikatem o statusie ekologicznym. Na liście produktów ekologicznych znajdziemy tutaj m.in.: mleko krowie, mieszankę zbożową jarą, owies, proso, pszenicę orkisz ozimą, pszenicę płaskurkę jarą, rzepak ozimy, soję zwyczajną, szarłat spożywczy, wykę siewną, czy żyto ozime
Z produktów pochodzenia zwierzęcego i mieszanych obecnie z gospodarstwa sprzedaje się świeże mięso wołowe, wywar wołowy, szynkę wędzoną. Wytwarza się tutaj głównie zdrowe i niezwykle smaczne sery, twarogi, sery podpuszczkowe, dojrzewające, topione. Tłoczy oleje: rzepakowe, lniane, sojowe, wytwarza mąkę razową, orkiszową, białą z płaskurki, pszenną, kaszę gryczaną.
Ekologiczne gospodarstwo daje konsumentom gwarancję smaku i zdrowotnych właściwości produktów.