Truskawka kandyzowana może posłużyć jako dodatek do potraw, ciast, lodów, konfitur, jogurtów czy nawet herbat. Dzięki naturalnemu wyglądowi i żywym, nasyconym kolorom, udekorowane nimi ciasta będą nie tylko smaczne, ale i ładne, stanowiąc prawdziwą ozdobę stołu. Sprawdzą się również w roli oryginalnych, samodzielnych przekąsek, które z pewnością zaciekawią i skuszą domowników oraz wszystkich gości. Owoce kandyzowane to produkt otrzymany z owoców oraz niektórych warzyw, całych lub krojonych, przez wysycanie cukrem z dodatkiem syropu skrobiowego ewentualnie innymi dodatkami smakowymi. Dzięki wysokiej koncentracji cukru kandyzaty w ciągu całego okresu przechowywania zachowują swoje wyjątkowe właściwości jak jędrność, kształt, intensywność barwy i smaku, typowe dla danego rodzaju owocu. Są idealnym dodatkiem do wszelkich ciast czy deserów do których w procesie otrzymywania niezbędne jest użycie wysokich lub niskich temperatur.
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki:
78% – truskawki
21% – cukier
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 2-8 ° C.
Cena:
200g - 15,00zł
Darmowa wysyłka powyżej 150zł