690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Bazylia suszona

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Sietesz

Powiat Przeworski / Gmina Kańczuga

Bazylia suszona charakteryzuje się słodkawym, lekko orzeźwiającym smakiem. W zależności od gatunku i odmiany liście bazylii mogą różnić się aromatem. Warto pamiętać też, że bazylia suszona pachnie zupełnie inaczej niż świeża. Zioło to jest niezastąpione w potrawach kuchni śródziemnomorskiej. W Europie bazylia stosowana jest od czasów panowania Aleksandra Macedońskiego, a w Polsce znana jest od XVI wieku. Jej nazwa wywodzi się od greckiego słowa basileus, co oznacza król.

O produkcie:

Chociaż bazylia suszona jest bardziej skoncentrowana pod względem składników odżywczych, w przepisach używa się jej mniej w porównaniu ze świeżą. Dlatego też nie jest znaczącym źródłem większości składników odżywczych – z wyjątkiem witamina K.
Bazylia dostarcza również korzystnych związków roślinnych, które mają właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne i inne właściwości zdrowotne. Ponadto związki te nadają bazylii jej „esencję” – czyli wyraźny aromat i smak. Dlatego olejki pochodzące z bazylii i innych roślin nazywane są olejkami eterycznymi
Bazylia to nie tylko popularny środek ludowy na dolegliwości, takie jak nudności i ukąszenia owadów, ale także jest szeroko stosowana w tradycyjnej medycynie chińskiej, medycynie ajurwedycznej i innych holistycznych systemach medycznych.

Kraj pochodzenia: Egipt

Sposób przechowywania:

Rekomendowana temperatura przechowywania: 2-20 ° C.

Cena:
250g - 7,90zł
500g - 15,90zł
1000g - 18,50zł
Darmowa wysyłka powyżej 150zł

 

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne