690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Czarnuszka czarny kmin

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Sietesz

Powiat Przeworski / Gmina Kańczuga

Czarnuszka, niegdyś kojarzona z kuchnią regionalną, dziś staje się coraz popularniejsza, głównie dzięki powrotowi do łask domowych wypieków oraz serów. To roślina, której nasiona o czarnej, intensywnej barwie służą za przyprawę – najczęściej są one suszone w całości lub mielone. Ze względu na kolor bywa też zwana czarnym kminkiem. Jej aromat jest lekko orzechowy, cierpki, z nutą oregano. Czarnuszka nasiona odznacza się korzennym, lekko gorzko-pikantnym smakiem, pośrednim między smakiem maku a pieprzu. Co ciekawe, mieloną czarnuszką można zastąpić pieprz czarny.

O produkcie:

Jest znana jako dodatek do pieczywa. Równie popularna do białego sera – korycińskiego lub koziego, jak i jogurtu naturalnego. Można nią doprawić także twarożek. Pasuje do potraw z jaj – doskonała do omletu, pasty jajecznej, jajecznicy.Podkreśli smak takich mięs jak baranina, jagnięcina, dziczyzna czy drób. Można ją dodać do gołąbków czy kotletów mielonych. Jest często stosowana jako dodatek do panierki – wzbogaca jej smak. Pasuje do takich warzyw jak kapusta i cukinia, również warzyw pieczonych. Świetna do surówek i sałatek.

Kraj pochodzenia: Syria

Składniki:

100% czarnuszka nasiona

Sposób przechowywania:

Rekomendowana temperatura przechowywania: 2-8 ° C.

Cena:
250g - 11,90zł
500g - 14,40zł
1000g - 20,80zł
Darmowa wysyłka powyżej 150zł

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne