690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Pierzga pszczela 100g

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Niebieszczany

Powiat Sanocki / Gmina Sanok

Pierzga pszczela to mieszanina trzech składników: miodu, pyłku oraz mleczka pszczelego. Z tych składników pracowite pszczoły ubijają masę, którą składają w plastrach pszczelich zabezpieczając ją miodem. Pierzga podobnie jak pyłek pszczeli posiada właściwości odżywcze, wzmacniające i antybakteryjne. Jednak pod względem właściwości leczniczych przewyższa właściwości pyłku pszczelego. Charakteryzuje się dużo bogatszym składem, lepszą przyswajalnością i procesem konserwacji. Dostarcza dużo białka, cukru i kwasu mlekowego. Jest bogatym źródłem witamin (C, B1, B2, B3, B6, B12, H, PP, A, D, E, K) oraz mikro- (magnez, żelazo, miedź, cynk, kobalt, molibden, selen, chrom, nikiel, krzem) i makroelementów (fosfor, siarka, chlor, potas, wapń, sód). 

Pierzga polecana jest w:

  • stanach chorobowych jelit,
  • nadciśnieniu,
  • wzmożonym wysiłku fizycznym (poprawia koncentracje i samopoczucie) i psychicznym (antydepresant),
  • chorobach układu nerwowego,
  • braku łaknienia,
  • schorzeniach wieku starczego, 
  • problemach ze wzrokiem,
  • łuszczycy,

Dawkowanie: zaleca się spożywać 2 łyżeczki pierzgi w ciągu dnia, 1 łyżeczkę rano na czczo i 1 łyżeczkę wieczorem przed snem. 

Pierzgę można spożywać bezpośrednio wprowadzając do ust, bądź rozpuszczając w szklance z wodą lub sokiem. Pierzgę należy moczyć minimum 4 godziny, najlepiej zatem zalać ją wieczorem i wypić rano, analogicznie przygotować dawkę na wieczór. 

Przechowywanie: pierzgę można długo przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w warunkach wolnych od wilgoci.

Artykuły

Panele dyskusyjne