690 119 848

infolinia: 730  - 2100
UWAGA! TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU
e-mail: podkarpackiebazarek@podrb.pl
 FacebookPolski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Pomoc dla Ukrainy
POMOC DLA UKRAINY
Dam pracę / przyjmę do pracy

Pyłek pszczeli 500g

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Niebieszczany

Powiat Sanocki / Gmina Sanok

Pyłek pszczeli 500g
Pyłek pszczeli jest jednym z najwartościowszych produktów pochodzenia roślinnego. Zbierany jest przez pszczoły z kwitnących kwiatów. Mieszają one go z niewielką ilością nektaru, miodu lub śliny i pod postacią drobnych kuleczek (odnóża), przenoszą go do ula. Pyłek pszczeli jest źródłem białka, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E i K), witamin z grupy B, enzymów, węglowodanów i soli mineralnych. Podobnie jak pierzga pyłek wykazuje działanie antybakteryjne, odżywcze, wzmacniające. 

Pyłek pszczeli polecany jest przy ogólnym osłabieniu, anemii, wzmożonym wysiłki fizycznym i umysłowym, w dolegliwościach jelit, przy prostacie. Pomaga także odbudować zniszczone kosmki jelitowe. Pyłku pszczelego nie powinny natomiast stosować osoby z chorobą nowotworową. 

Sposób przyjmowania: najlepiej wieczorem 1 łyżkę pyłku rozpuścić w 1/3 obj. szklanki letniej wody, dokładnie wymieszać i odstawić na 8-12h (aby lepiej się rozpuścił). Rano dolać ciepłej wody i wypić przed lub po pierwszym posiłku. Ważne jest aby temperatura napoju nie przekroczyła 40°C, w przeciwnym razie produkt straci właściwości lecznicze. 

Dawkowanie: 
- w celach leczniczych - 2 razy dziennie (rano i wieczorem)
- profilaktycznie - 1 raz dziennie

Sposób przechowywania: pyłek przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu najlepiej w lodówce. 

Artykuły

Panele dyskusyjne