Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale

Miód z chili

Pogórzańska Pasieka Rodziny Gałuszka

Pogórzańska Pasieka Rodziny Gałuszka

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Bieździedza

Powiat Jasielski / Gmina Kołaczyce

Miód kremowany z chili. Warto wiedzieć, że papryczka chili kryje w sobie cenne składniki odżywcze, w tym witaminy i minerały. Wśród nich warto wymienić witaminy z grupy B, w tym B6, a także antyoksydanty, czyli witaminy A, C czy E. Dodatkowo papryczka chili to źródło witaminy K, żelaza, potasu czy magnezu. Wisienką na torcie jest kapsaicyna. Regularne jedzenie papryczki chili (4 razy w tygodniu lub częściej) pomaga wydłużyć nam życie. Okazuje się, że połączenie antyoksydantów (które wymiatają z organizmu wolne rodniki i zapobiegają stanom zapalnym i starzeniu się) z kapsaicyną to duet doskonały.

Udowodniono, że kapsaicyna wpływa pozytywnie na metabolizm i przyspiesza spalanie tłuszczu. Kapsaicyna na odchudzanie to sprawdzone rozwiązanie a spożywanie jej z miodem to nie tylko smaczny ale i zdrowy produkt. To jednak nie wszystko. Ten alkaloid obniża poziom cholesterolu i udrażnia naczynia krwionośne. Jedzenie miodu z chili przyczynia się zatem do obniżenia ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. 

Kapsaicyna zawarta w chili obniża także poziom glukozy we krwi i jest pomocna w zapobieganiu, jak i leczeniu, wrzodów żołądka. Wykazuje też działanie antybakteryjne. Już łyżeczka miodu z chili zapewnia nam uczucie ciepła i rozgrzewa organizm w mgnieniu oka.

Produkt dostępny w słoikach 240g.

www.pogorzanska-pasieka.pl

Formularz kontaktowy

Inne produkty sprzedającego

Artykuły

Panele dyskusyjne