Certyfikat
Nie
Powiat Sanocki / Gmina Komańcza
Starannie i regularnie dokarmiany zakwas „Biały”, idealny do wypieku chleba białego, równie dobrze sprawdzi się w chlebie „Śpiewanym”. Historia zakwasu sięga ponad dekadę temu, od tamtej pory jest skrupulatnie pielęgnowany
Pojemność: 350 ml, Produkt wegański.
Jako, że zakwas wysyłany jest w zamkniętym słoiku, najważniejszą rzeczą jest jego otwarcie, zaraz po przybyciu paczki. Zakwas potrzebuje dostępu powietrza, aby rosnąć.
Pamiętaj, jeżeli zakwas wykorzystasz do chleba „Śpiewanego”, to nie zrobisz już chleba 100% białego, bowiem w zakwasie zostaną nasiona pochodzące z chleba „Śpiewanego”.
Po otrzymaniu paczki, zakwas należy niezwłocznie odkręcić, następnie należy upiec chleb lub wstawić zakwas do lodówki na maksymalnie 7 dni (przykryty ściereczką lub ręcznikiem papierowym).