Certyfikat
Nie
Powiat Jarosławski / Gmina Roźwienica
WŁAŚCIWOŚCI MIODU Z AKACJI
Ten gatunek miodu jest idealnym rozwiązaniem na ból gardła, kaszel oraz przeziębienie. Wpływa pozytywnie na odporność organizmu, wykazuje działanie antybakteryjne oraz ogranicza rozwój infekcji bakteryjnych w ciele. Jest dobrym dodatkiem do kuracji lekarskiej, mogą go spożywać również dzieci i kobiety w ciąży. Wspiera odnowę błony śluzowej żołądka, dzięki czemu jest dobrym rozwiązaniem na wrzody żołądka i problemy z trawieniem. Chroni układ pokarmowy przed nadmierną produkcją kwasu trawiennego, dzięki czemu ogranicza refluks. Przyspiesza gojenie się ran i pomaga w ich zasklepieniu. Ma szerokie zastosowanie w kosmetyce (jest popularnym składnikiem maseczek oraz kremów).
SKŁADNIKI ODŻYWCZE MIODU AKACJOWEGO
Miód z robinii akacjowej zawiera wiele dobroczynnych składników. Ma wyższą zawartość sacharozy (8-11%) niż inne odmiany miody. Ma fosfor, żelazo, magnez, wapń i potas oraz niezwykle pożądaną witaminę B. Wzmacniają one układ odpornościowy. Ma także olejki eteryczne, które pochodzą z nektaru.
MIÓD AKACJOWY – KRYSTALIZACJA
Ten rodzaj miodu krystalizuje się wolno, niektóre partie potrafią zachować płynną postać nawet przez 6 miesięcy. Mimo krystalizacji nie traci swoich wartości zdrowotnych i nadal można go spożywać. Aby przywrócić go do płynnej konsystencji należy włożyć słoik do garnka z ciepłą (ale nie gorącą) wodą.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://krolewskie-miody.pl/