Certyfikat
Nie
Powiat Jarosławski / Gmina Roźwienica
Miód z żurawiną to połączenie miodu wielokwiatowego nektarowego i owoców liofilizowanych, które zachowują wszystkie swoje cenne właściwości. Miód żurawinowy ma gładką, kremową konsystencję i przepiękny różowy kolor. Po spróbowaniu wyczuwa się zapach i kwaskowy smak żurawiny zatopionej w słodkim miodzie nektarowym.
WŁAŚCIWOŚCI MIODU Z ŻURAWINĄ
Owoc żurawiny jest bogatym źródłem witaminy C, B1, B2, zawiera sole mineralne, wapń, fosfor, miedź i jod, w jej składzie jest kwas cytrynowy i jabłkowy. Jako owoc ma właściwości prozdrowotne i antybakteryjne, stosuje się ją w medycynie naturalnej do leczenia chorób nerek i pęcherza moczowego. Regularne spożywanie żurawiny pozwala zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych. Substancje zawarte w żurawinie działają na zęby jak teflon, tworząc powłokę utrudniającą przyleganie bakterii do szkliwa i infekowanie dziąseł, przyniesie ulgę w okresie menopauzy.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://krolewskie-miody.pl/