Certyfikat
Nie
Powiat Jarosławski / Gmina Roźwienica
WŁAŚCIWOŚCI MIODU WIELOKWIATOWEGO
Szeroko znane są wartości odżywcze miodów wczesnych i leśnych, dlatego też zalecamy go do wspomagania leczenia i profilaktyki. Zarówno dzieci jak i dorośli mogą go stosować przy różnego rodzaju alergiach. Przez dużą zawartość glukozy miód kwiatowy jest polecany w chorobach serca, naczyń krwionośnych i wątroby. Miód wielokwiatowy nazywany jest miodem tysiąca kwiatów, znajduje zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu grypy, przeziębienia oraz chorobach dróg oddechowych. Ze względu na duże walory odżywcze i smakowe zaleca się go dzieciom i dorosłym do codziennego spożywania, zwłaszcza w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego organizmu.
ZASTOSOWANIE MIODU WIELOKWIATOWEGO W KUCHNI
Miody wielokwiatowe cieszą się dużą popularnością w kuchni ze względu na unikalny słodki smak i właściwości zdrowotne. Są idealne do słodzenia napojów i potraw, takich jak herbaty, kawy, naleśniki, a także do wypieków, takich jak ciasta, muffiny czy placki. Dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym i przeciwbakteryjnym, prawdziwy miód wielokwiatowy może być również dodatkiem do sosów, marynat i sałatek, aby poprawić ich smak i przedłużyć ich trwałość. Łyżeczka miodu do musli i owsianek świetnie się sprawdzi zamiast cukru.
Więcej informacji i możliwość bezpośredniego zakupu na stronie internetowej: https://krolewskie-miody.pl/