Certyfikat
Nie
Powiat Leski / Gmina Cisna
Pyłek kwiatowy to niezwykle bogate źródło składników odżywczych. Znajdują się w nim cukry proste, aminokwasy, kwasy tłuszczowe oraz składniki mineralne. Pyłek kwiatowy jest też źródłem wielu cennych witamin, tj. A, B1, B2, B3, E, C, PP i D. Wzmacnia organizm i działa przeciwko anemii. Ma właściwości detoksykacyjne. Ochrania wątrobę przed zatruciem substancjami toksycznymi. Wykazuje właściwości antydepresyjne, antyalergiczne i antybiotyczne. Zmniejsza nerwowość i rozdrażnienie, wspomaga leczenie depresji i zwiększa koncentrację. Jest stosowany przy leczeniu zaparć i choroby wrzodowej żołądka.
Zastosowanie: Najlepiej 1 łyżkę pyłku rozpuścić wieczorem w letniej, przegotowanej wodzie – spożywać rano na czczo ok. 20 min. przed posiłkiem, wcześniej dokładnie mieszając lub 1 łyżkę pyłku można dodać do jogurtu, owsianki czy kefiru na ok. 30 min. przed spożyciem.
Składniki: Pyłek kwiatowy (pszczeli) 100%.
Masa netto: 110 g