O produkcie:
Ryż biały długoziarnisty zawiera węglowodany o niskim indeksie glikemicznym, wspiera pracę jelit i układu pokarmowego, jest źródłem błonnika, posiada właściwości przeciwbiegunkowe. Dostarcza magnezu, fosforu, żelaza, manganu, miedzi i selenu. Jest lekkostrawny i łatwo przyswajalny. Reguluje poziom cukru we krwi i poziom cholesterolu. Ta odmiana ryżu jest najpopularniejsza w Polsce. Charakteryzuje się wąskimi ziarnami, które mierzą ok. 7 mm. Po ugotowaniu nie skleja się – jest sypki. Ryż biały doskonale komponuje się z sosami i potrawami mięsnymi. Idealnie sprawdzi się także jako dodatek do warzywnych sosów. Świetnym pomysłem są także desery z wykorzystaniem ryżu lub śniadania na słodko np. ryż gotowany na mleku z musem jabłkowym lub zapiekanka z ryżem, jabłkami i cynamonem. To niezbędnik każdej domowej spiżarni. Idealny na święta i na co dzień. Nie może do zabraknąć w Twojej kuchni!
Kraj pochodzenia: Mjanma
Składniki:
100% Ryż biały długoziarnisty
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 2-15 ° C.